Lid van verdienste 2020

DSC_0037_2Marko Groener lid van verdienste 2020

Wie binnen de carnavalsvereniging de Nachtuulkes kent deze markante en kleurrijke man niet?

De man die  vele commissies heeft doorlopen en zelfs nog steeds binnen enkele commissies actief is.
Iedereen zal hem dan ook  kennen van de uitdrukking: ‘NOG ÉÉN MET DE JAS AN!”
De man die denkt nog steeds in kinderzitjes achterop de fiets te passen. De man die filmpjes die ’s nachts worden gemaakt, de volgende ochtend niet terug durft te kijken.
Maar ook met de man die heel scherp op de tong is en ontzettend goed van zijn woord af kan.

Marko kwam in 2005 in aanraking met de Nachtuulkes via de RV11. Hij voelde zich al zo snel thuis binnen deze fantastische commissie en vereniging, dat hij met zijn goddelijke lichaam op elk feestje te bewonderen was. Maar hij snakte naar nog meer feestjes en daarom richtte hij samen met een paar RV11 leden het feest der feesten op; het KANWAZEUTERJA!!! Een commissie waarin hij nog steeds actief is (maar nu wel met een minder goddelijk lichaam…)

Om snel wat aan zijn conditie te gaan doen ging hij als een razende sjouwen met gala attributen en ineens was hij voor onschatbare waarde voor de gala als toneelmeester.

Al snel werd Marko gevraagd om zijn talenten verder uit te breiden in de redactie. Hier heeft hij 4 jaar ingezeten. Doordat hij ook deze werkzaamheden met verve had doorlopen werd hij in 2011 gevraagd om voorzitter te worden van onze fantastische vereniging. Dit hield echter wel in dat hij stopte als RV11 lid zodat hij alle handen vrij had als voorzitter.

In de jaren 2012 tot 2018 heeft Marko de club nog beter op de kaart gezet dan dat deze al stond. Maar het echte hoogtepunt voor Marko kwam in het jaar 2018 toen hij gevraagd werd om Hertog te worden. Marko hoefde hier niet lang over na te denken, maar had echter wel één belangrijke voorwaarde. Dat was dat hij graag zijn schoenen in zijn lievelingskleur (roze) wilde dragen gedurende dat seizoen. Het jaar 2018 ging onder zijn motto.”Met disse oale en neije veurzitter met de roets oet de Raad van elf, geet dit joar carnaval vanzelf.

Na dit fantastische jaar heeft Marko plaats genomen in de commissie Jeugdhoogheden. Vanwege het feit dat hij een grote kindervriend is, is deze commissie hem dan ook op het lijf geschreven. Wat niemand echter weet, is dat Marko nog één hele grote wens heeft binnen de vereniging. Dat is, dat hij in het carnavalsweekend samen met Clown Berne en clown Harold de derde clown zou willen worden. Wij zijn er van overtuigd dat we zijn wens wel in vervulling kunnen laten gaan en daarom wensen wij hem aankomend carnavalsweekend veel succes als clown Marko met een K!!