Lid van verdienste 2020

DSC_0037_2Marko Groener lid van verdienste 2020

Wie binnen de carnavalsvereniging de Nachtuulkes kent deze markante en kleurrijke man niet?

De man die  vele commissies heeft doorlopen en zelfs nog steeds binnen enkele commissies actief is.
Iedereen zal hem dan ook  kennen van de uitdrukking: ‘NOG ÉÉN MET DE JAS AN!”
De man die denkt nog steeds in kinderzitjes achterop de fiets te passen. De man die filmpjes die ’s nachts worden gemaakt, de volgende ochtend niet terug durft te kijken.
Maar ook met de man die heel scherp op de tong is en ontzettend goed van zijn woord af kan.

Marko kwam in 2005 in aanraking met de Nachtuulkes via de RV11. Hij voelde zich al zo snel thuis binnen deze fantastische commissie en vereniging, dat hij met zijn goddelijke lichaam op elk feestje te bewonderen was. Maar hij snakte naar nog meer feestjes en daarom richtte hij samen met een paar RV11 leden het feest der feesten op; het KANWAZEUTERJA!!! Een commissie waarin hij nog steeds actief is (maar nu wel met een minder goddelijk lichaam…)

Om snel wat aan zijn conditie te gaan doen ging hij als een razende sjouwen met gala attributen en ineens was hij voor onschatbare waarde voor de gala als toneelmeester.

Al snel werd Marko gevraagd om zijn talenten verder uit te breiden in de redactie. Hier heeft hij 4 jaar ingezeten. Doordat hij ook deze werkzaamheden met verve had doorlopen werd hij in 2011 gevraagd om voorzitter te worden van onze fantastische vereniging. Dit hield echter wel in dat hij stopte als RV11 lid zodat hij alle handen vrij had als voorzitter.

In de jaren 2012 tot 2018 heeft Marko de club nog beter op de kaart gezet dan dat deze al stond. Maar het echte hoogtepunt voor Marko kwam in het jaar 2018 toen hij gevraagd werd om Hertog te worden. Marko hoefde hier niet lang over na te denken, maar had echter wel één belangrijke voorwaarde. Dat was dat hij graag zijn schoenen in zijn lievelingskleur (roze) wilde dragen gedurende dat seizoen. Het jaar 2018 ging onder zijn motto.”Met disse oale en neije veurzitter met de roets oet de Raad van elf, geet dit joar carnaval vanzelf.

Na dit fantastische jaar heeft Marko plaats genomen in de commissie Jeugdhoogheden. Vanwege het feit dat hij een grote kindervriend is, is deze commissie hem dan ook op het lijf geschreven. Wat niemand echter weet, is dat Marko nog één hele grote wens heeft binnen de vereniging. Dat is, dat hij in het carnavalsweekend samen met Clown Berne en clown Harold de derde clown zou willen worden. Wij zijn er van overtuigd dat we zijn wens wel in vervulling kunnen laten gaan en daarom wensen wij hem aankomend carnavalsweekend veel succes als clown Marko met een K!!

Naaibeschrijvingen

downloadLopen jullie mee met de loopgroep?

Dan kun je zaterdag 4 januari je pak ophalen.

Hieronder vind je de naaibeschrijvingen.

Klik op de link dan opent het bestand.

 

 

 

Naaibeschrijving kip

Naaibeschrijving konijn

Naaibeschrijving Pauw

naaibeschrijving-kuiken

Naaibeschrijving-schaap

Heel veel succes!

Heb je nog vragen? Wij zijn elke zaterdagmiddag (muv 18 januari) vanaf 14.00 uur in het Bouwnust aan de Brandlichterweg 66. Of neem contact op met 1 van onze commissieleden.

Plakmarathon

bouwnust

Nachtuulkes, we hebben je hulp heel hard nodig.

 

Aanstaande zaterdag en zondag is er een plakmarathon.

Beide dagen vanaf 10.00 uur in ’t bouwnust.

We willen dan graag de praalwagen plakken.

Er zijn nog een aantal weken tot aan de optochten en er is werk genoeg, dus komt helpen.

Tot in ‘t Bouwnust!

Gala nachtuulkes 2020

 

Voor veel commissies is zaalindelinghet carnavalsseizoen al lang weer begonnen. Zo ook voor de galacommissie. De buutreedners, de dansers, zangers, band en alle andere vrijwilligers voor en achter de schermen zijn al tijden aan het oefenen.

Gala donderdag 30 januari tot en met zondag 2 februari

De gala’s zijn dit jaar van donderdag 30 januari t/m zondag 2 februari. Aanvang op donderdag, vrijdag en zaterdag is 20.00 uur. Op zondag wordt om 16.00 uur gestart.

De kaartverkoop is op zaterdag 25 januari 2020 van 15.30-16.30 uur voor leden. Ledenprijs is € 15,00.

Voor niet leden is de kaartverkoop op zondag 26 januari 2020 van 11.00-11.30 uur en kost het € 20,00.

Advies van het bestuur is om niet te vroeg aanwezig te zijn voor de kaartverkoop. Vanaf 12.00uur is er iemand die je een nummer geeft bij binnenkomst. Als je weggaat vervalt het nummer. Je mag het nummer wel doorgeven aan iemand anders die gaat wachten.

De kaartverkoop wordt gehouden bij ’t Wubbenhof. Per persoon kunnen maximaal twee lidmaatschappen (en je eigen lidmaatschap) worden gebruikt om kaarten te kopen. Dus maximaal zes entreekaarten verkrijgbaar per persoon.

Wil je lid worden van de Nachtuulkes? Vul het formulier in op de website http://www.nachtuulkes.nl/word-lid/ en profiteer direct van het voordeel van leden. Het is ook mogelijk om lid te worden tijdens de verkoopdagen.

Kledingadvies voor de gala’s: Carnavalesk.

Het beloven weer geweldige voorstellingen te worden. Jullie zijn van harte welkom voor een gezellige avond met lachgarantie.

Tot ziens in het Uulnnust.

 

Word jij onze nieuwe jeugdhoogheid?

Hou jij van carnaval en wil jij als jeugdhertog, jeugdhertogin of jeugdsik samen stralen met de Hertog en Sik van de Nachtuulkes?


flyer jh 2020

Dingen die je misschien wilt weten voordat je je opgeeft!

 • Kleding (cape en steek) en medailles worden ter beschikking gesteld door de vereniging
 • Opkomst jeugdhoogheden is zondag 12 januari 2020 ’s middags
 • Eventueel programma:
   • Opkomst jeugdhoogheid
   • Buurtversiering
   • Foto’s maken met hoogheden Nachtuulkes
   • Gala Nachtuulkes zondagmiddag
   • Kanwazeuterja zondagmiddag
   • Open loodsen zondagmiddag
   • Aanbieden optochtwagen zondagmiddag
   • Carnavalsmis / aftrap carnavalsweekend
   • Carnavalsoptocht Denekamp zaterdag (met de hoogheden op de wagen staan) met aansluitend kindercarnaval bij het Wubbenhof
   • Carnavalsoptocht Oldenzaal met aansluitend kindercarnaval bij het Wubbenhof
   • Kindercarnaval (Rosenmontag)
 • Dit eventuele programma is uiteraard in overleg met de ouders van de jeugdhoogheden.
 • Indien er nog vragen zijn kunnen deze gesteld worden via het emailadres: jeugdhoogheid@nachtuulkes.nl

Groeten van Tante Truus en de rest van de commissie!

1 2