Hertog en sik 2000

H2000Jaar: 2000

Hertog: Bertie 1 (Lubben)
Sik: Gerhard (Schleiferboom †)

Bertie Lubben (45) en Gerard Schleiferboom (46), Nachtuulkes tot in de kleinste vezel, maar eveneens twee echte maten, een niet van elkaar los te koppelen stel Noord-Deurningers. Dat rustig gesteld worden, want wat deden ze nou niet samen? Ze zijn allebei zo’n dertig jaar bij de club, die maar drie jaar langer bestaat en ze werken ook nog dertig jaar echt actief mee binnen de vereniging.

Actief achter de schermen, namelijk bij de wagenbouw en in de technische commissie en actief vóór het toneel, want ze maakten eveneens deel uit van de Raad van Elf. Alles dus samen aanpakken. Nog meer overeenkomsten? Bertie en Gerard zaten op dezelfde lagere school, ze voetbalden beiden bij Spcl. Denekamp in het eerste elftal en in het jeugdteam, ze werkten bij dezelfde baas, aannemer Wintels en…. inderdaad, ze gingen samen het eenjarige leiderschap van het Oelnvolk aan!

Gerard: “We hebben altijd gezegd: Als één van ons hertog wordt, dan wordt de ander secretaris!? Twee rustige, sympathieke, maar zeer actieve onderdanen van al de voorgaande hoogheden eindelijk zelf eens aan de macht en dan uitgerekend in het unieke jaar 2000. Terecht dat ze dat precies in het unieke millennium jaar zijn geworden. Een prachtige beloning! Daarop gewacht? Bertie: “Nee, niet daarop, maar Louise en ik hebben wel steeds gesteld dat als ik het zou doen, dat dan zou zijn in de tijd dat onze kinderen dat ook heel bewust zouden meemaken. Dat moment was in 2000 aangebroken.?

Dochter moest drie weken zwijgen……
Bertie’s dochter Ellen (toen 15) wist al dat pa hertog werd, voor ze het eigenlijk mocht weten: Bertie: “Ze tikte per ongeluk een keer tegen het beeldscherm en zag het toen staan. Ze moest het nog wel drie weken stil houden. De andere drie kinderen hebben we het verteld via het vertonen van een videofilmpje, dat we speciaal daarvoor gemaakt hadden, prachtig was dat. De keuzeheren zeiden meteen: Ach wat moeten we jullie nog vertellen en het bestuur riep: Jullie, nee, dat is niet waar….
Juist omdat men vond dat wij alles wel wisten en ons dus best zouden redden hing Louise er wel eens wat bij aan. Maar ook zij heeft volop genoten.? Gerard: “Wat waren de mensen uit de vereniging verbaasd toen ze bij het voorstellen waren. We hebben zelfs meegebouwd aan het voorwerp, waarin we uitkwamen. Tot op het laatste moment en niemand wist dat ze het samen met ons voor ons deden. Prachtig was dat……?2000

Bertie en Gerard, twee zeer actieve maatjes echte Oel’n en wat dat betreft is hun lijfspreuk heel juist gekozen: ‘ Dizze Oel’n in hart en nier’n wilt met oe carnaval vier’n ‘. Dat ‘met oe’ staat bij hen hoog in het vaandel, want natuurlijk zijn ze na hun regeerperiode gewoon weer door gegaan met actief zijn in dienst van ‘hun Nachtuulkes’. Onverdroten gewoon weer verder aan de slag voor het carnavalvierend volk en zo kom je ze in dit jubileumjaar uiteraard weer tegen in de bouwloods………..

Lijfspreuk: Dizze Oel’n in hart en nier’n wilt met oe carnaval vier’n