Hertog en Sik 2006

H2006

2006: Hertog Gerrit 1 en Sik Gerard

Een beetje heeft hij al van het carnaval mogen proeven, zoon Remko stond al eens op de planken bij de Greunen. Nu staat vader Gerrit zelf als Hertog bij de Uulkes op de bühne. Wie had dat ooit gedacht. Bij ons gesprek staat de kersverse Hertog te glunderen van top tot teen. Al 26 getrouwd met zijn Jose en zijn 3 kinderen is hij dol op. Remko (22), Bastian (21) en Rubben (18) zullen ook vaak aanwezig zijn als hun vader weer eens op pad moet. Een beetje vreemd is dat zijn zoons ook wel Kees 1, 2 en 3 worden genoemd. Gerrit is geen onbekende in Denekamp. De eigenaar van Koerier Centrum Denekamp, heeft 12 mensen in dienst.

Zijn bedrijf, gevestigd aan de Multatulistraat in Oldenzaal, runt hij al behoorlijk wat jaren en met succes. Koerier Centrum Denekamp biedt binnen één bedrijf integrale logistieke dienstverlening voor alle koerier, transport en expeditieopdrachten. Zijn grootste hobby is Sportclub Denekamp. Als bestuurslid en als leider van het Tweede Elftal is hij vaak te vinden op de velden. Zelf speelde Gerrit in het Vierde. Verder wil hij wel eens op de mountainbike springen als er tijd voor is. Tijdens het aanbieden van de buurtversiering pronkt hij trots met de grote uit die bijna zijn hele tuin aan de Kerkuil in beslag neemt.

Sik Gerard Kosse wist dat als hij gevraagd zou worden, hij geen nee zou verkopen. Nadat hij zwager Martin Tellman als Hertog had gezien, wist hij het al. “Als ze me ooit vragen, doe ik het” aldus Gerard. De bekende visboer uit Denekamp is 3 jaar getrouwd met Ellen. Ze wonen sinds kort bij hun zaak aan de Hanzeweg, dus kunnen al het personeel aardig in de gaten houden. Hij runt nu een groothandel in vis en staat vaak op de markt.

Als we naar de opkomst bij de Wub kijken, kunnen we concluderen dat beide heren ook goed van hun woord af kunnen, al waren ze behoorlijk zenuwachtig. Gerard zelfs zo erg dat hij de dag ervoor de hele dag in bed heeft gelegen. Gelukkig kwam het allemaal goed en stonden beide heren er fit en monter bij. Geweldig is ook hoe de beide vrouwen met elkaar om gaan. Het lijkt wel familie, zo close zijn ze met elkaar. Zonder hun zijn we niks verteld Gerard. Zelfs de grappen komen over tafel als we het weer over het bedrijfsleven hebben. “Met carnaval 5 haringen voor 4 euro”…. Daar houden we je aan meneer de Sik. Kunnen we de Hertog mooi vragen voor vervoer. De Raad van 11 en kapel past wel in een koeriersauto,… wedden.

Vraag je de Sik om zijn hobby’s, zegt maar 1 ding. “Mijn kinderen, Sepp, Nina en Maik” Zijn weinige vrije tijd besteed hij dan ook aan zijn gezin. Dollen, spelen en stoeien doet hij het liefst. Onze Hertog is maar wat trots op zijn Sik. “Mooie kearl is dat, doar kom ik het joar wa met deur”. En dat is iets wat wij nu al zeker weten. Feestbeesten zijn het en dat moeten we hebben bij de Nachtuulkes.

Stilstaan doen ze toch bij het feit dat veel mensen al wisten dat ze hoogheid zouden worden. Kleren passen in Deurningen liep even anders uit dan ze gedacht hadden. De voordeur was nog open zodat enkele mensen uit Ootmarsum toegang kregen tot het pand en oog en oog stonden met de Hertog.

Heel jammer dat dit uitgelekt is. Aan de andere kant is het voor heel veel mensen toch onzeker gebleven, het kon immers ook een valstrik zijn. Dat is toch het leukste van de opkomst van een hoogheid. Je weet het, maar niet zeker. En die onzekerheid wordt pas weggenomen als de hoogheden er tijdens de opkomst in vol ornaat staan. De lijfspreuk van de beide mannen lag ook wel voor de hand;

Met ‘n visboer en koerier maak ie dissn carnaval onmeunig völ plezier.

Het residentiebord staat te pronken en Hertog Gerrit en Sik Gerard hebben de residentiesleutel al in hun bezit. Ze vroegen zelfs om een kamertje bij de Wub.

PROCLAMATIE

Wie; HERTOG Gerrit 1e

36e Hertog van de Nachtuulkes 2006

Baron van de Janskaamp

Veurloper van Sportclub

Regelneef van de Koeriersdienst

Jonkheer van’t Noaberland Duitsland

Metproater an ’t Schap

Beschermheer van zien’n Jose

Bie de gratie van `t bestuur van de Nachtuulkes en van Vorst Johan met zie`n doarn Road van Elf, kôss`n tot de 36e Hertog van de Nachtuulkes in `t joar 2006, loat oe wett`n:

ten 1. Dat wie onmeunig trots bint, dat wie ‘t 36e Hoogheden koppel bie de Nachtoel’n sint
ten 2. Dat diss’n carnaval de keuzecommissie d’r good an hef doan dat ze met’n paar ‘vrömde’ Oel’n in zee bint goan
ten 3. Dat wie met de Greun’n groots goat vier’n hun 33e joar, bie de Wub steet d’r alles a veur kloar
ten 4. Dat’n Sik en zienne vissn dit joar de nachtuulkes-praalwagen nich wilt misn.
ten 5. Dat Frans Willeme en Guus hun kinder in’t Dorp wilt loatn stappn, Guus geet dan ’t bier ok in de disco tappn.
ten 6. Dat de Kottelpeer’n ‘t Carnaval noa’n paar joar ok viert bie de Wub ze bint van harte welkom bie de club.2006
ten 7. Dat de jeugd van Dos op zaterdag ’t voetbal’n leart bie Sportclub
ten 8. Dat in’n doarp gen Dinkelwater hoof te kom’n omdat de viske van Kosse al hebt zwömn
ten 9. Dat ie veur pakketten bezorging, groot of klein, bij Hertog Gerrit moet zijn.
ten 10. Dat de Kapel ok dit joar wear zorgt veur veul decibel
ten 11. Dat wie dit joar, met iedereen carnaval goat viern

onder oons motto:
“Met ‘n visboer en koerier maak ie dissn carnaval onmeunig völ plezier”