Hertog en Sik 2008

H2008

2008: Hertog Berné 1 en Sik Erwin

Bakker Berné de Winter is de Hertog van C.V. de Nachtuulkes in 2008. Tot Sik koos hij zijn eigen buurman Erwin Bels. De 45-jarige bakker kwam precies 10 jaar geleden naar Denekamp om in de Burgemeester Hoogklimmerstraat een eigen bakkerij te beginnen. In zijn eigen jubileumjaar is hij ook druk bezig met de verbouwing van zijn nieuwe winkel in het nieuwe gemeentehuis. Dus extra feest nu hij Hertog is geworden van de Nachtuulkes.

De Hertog.

Het was eigenlijk niet zo’n hele grote verassing dat Hertog Berné dit jaar zou regeren. “Een kort carnaval en je kunt me vragen” waren altijd zijn woorden. Berné is al 19 jaar getrouwd met zijn 39-jarige Agnes. Samen hebben ze twee zoons, Melvin (14) en Rowan (11). In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden op diverse feesten. Hij viert altijd carnaval, maar hij is ook altijd te vinden bij de autorodeo. Verder mag de bakker graag een hengeltje uitgooien, maar daarvoor heeft hij bijna nooit geen tijd.De bakker heeft ook inspraak binnen het MKB in Denekamp. Thuis in Noord Deurningen heeft hij ook nog een hond en een aantal geiten. Samen met zijn buurman, die ook geiten heeft, hebben ze een bok laten komen voor de nodige nageslacht, vandaar ook de hint “Ze hebben samen een bok”. Het worden drukke tijden voor de warme bakker, vele feesten, maar ’s nachts op tijd weer uit bed om al het lekkers klaar te maken in zijn bakkerij.

De Sik

De spontane 42-jarige Erwin Bels is een nieuwkomer in het carnavalsgedruis. Hij was dan ook wel erg verrast toen de keuzecommissie begin september bij hem op de stoep stond. “Alleen als Berne het is doe ik het” waren z’n woorden. Het koppel was ontstaan. Erwin is 15 jaar getrouwd met zijn 42-jarige liefde Esther. Samen hebben ze twee kinderen, Iris (11) en Tim (8). Erwin is werkzaam bij de Welzorg in Hengelo, waar hij knutselt aan revalidatieapparaten en deze ook rondbrengt. De Sik is ook actief binnen de Dorpscommissie van Noord-Deruningen. Zijn grootste hobby’s zijn wandelen, tuinieren, TV kijken. Ook voetbalt hij bij vv. De Lutte en bij zaalvoetbalvereniging Nooit Gedacht. Erwin weet nog niet wat hij dit korte carnaval moet gaan verwachten, het worden gezellige uurtjes, als de muziek maar goed is, verteld hij met een brede glimlach. Twee buren als Hertog en Sik, dat moet wel een spectaculaire buurtversiering worden. Maar ook kunnen de bewoners van de B.H. straat, net zoals in 2007, weer aan de slag. En dat allemaal onder het motto van onze hoogheden:

“Met de buurman en de bakker veurop, zet wie ’t carnaval op zien kop’’

PROCLAMATIE

Wie;

Hertog Berné 1e

38e Hertog van de Nachtuulkes 2008

Opperbakker van DenekampCowboy oet ’t Westen

Scheurpiraat van de Rodeorijders

Vroegste Vogel van de BH Stroat

Metloper van de Piraten

Beste Buurman van Sik Erwin

Bie de gratie van `t bestuur van de Nachtuulkes en van Vorst Huub met zie`n doarn Road van Elf, kôss`n tot de 38e Hertog van de Nachtuulkes in `t joar 2008, loat oe wett`n :

ten 1. Dat dit joar de keuzecommissie d’r goat an hef doan, dat ze noa Noord-Deurningen bint goan.
ten 2. Dat Berné al dree joar rop als ik dit joar gen Hertog wordt sloa ik mie veur de kop !!!!
ten 3. Dat, Guus wear in’t uulkesnust rondsjouwt, nou hij nich samen met Frans ne disco bouwt.
ten 4. Dat an ‘t Nicolaasplein de Hertog komt um stoet te verkoop’n ma dat he ze broen bliff bakk’n aan de BH stroat
ten 5. Dat’n Sik en zin’n Hertog samen één’n bok hebt.
ten 6. Dat wie ’t te gek vind dat de vrouwleu en kearls van ‘t is Simpel d’r ok wear bie bint2008
ten 7. Dat wie ok dit joar wear trots bint op onze wagenbouwers ok al hebt ze ne lange nös
ten 8. Dat de Sik better met de vrouw van een kastelijn had kun’n trouw’n want dan waar’n ziene verzopp’n dubbelkes toch goot terecht komm
ten 9. Dat, wie lever in’t Podium zit dan op’t podium stoat
ten 10. Dat de Hertog en Sik hopt dat ze noar de carnaval nog buur’n van mekaar bint
ten 11. Dat wie van plan bint met diz’n kort’n carnaval lange feest’n te holl’n en dat alles onder onn’s liefsprok:

“Met de buurman en de bakker, zet wiej ’t carnaval op zien kop”