Meinte Hoekstra lid van verdienste 2022

Wie binnen de carnavalsvereniging de Nachtuulkes kent deze man met Fries’ bloed niet?

Iedereen weet dan natuurlijk meteen dan het om Meinte Hoekstra gaat.

Meinte leerde het carnaval bij de Nachtuulkes kennen als correspondent van de Tubantia waar
hij altijd de kersverse hoogheden interviewde.
Ooit wilde Meinte beginnen bij de wagenbouw. Echter toen hij aanwezig was tijdens de eerste bijeenkomst, was hij slechtst de enige aanwezige en ging deze gewenste carrière als wagenbouwer in rook op..

Meinte kwam in het jaar 1993 echt in beeld binnen de vereniging, namelijk; als hertog Meinte de 1e. Dit deed hij samen met zijn sik Clemens Kienhorst. Dat jaar gingen zij voor onder hun motto,

‘’De beste carnaval, zei het mer gerust, viert wie in het Uulkesnust!”

Na dat jaar had Meinte de smaak zo te pakken en steeg zijn Friese bloed na grote hoogtes. Al  snel zette hij zich in voor onder meer de redactie waar hij onder meer de naam bedacht van ons fantastische vereningsblad de Oelnspiegel.

Ook heeft Meinte veel betekent voor de gala als lid van de galacommissie en heeft Meinte deelgenomen aan de Technische commissie.

Na al deze commissies door lopen te hebben trad hij aan binnen het bestuur als voorzitter van de Nachtuulkes. De bouw van de huidige loods in zijn voorzitterstijd heeft hij als één van zijn hoogte punten ervaren. Hoe mooi is het dat hij dan nu opnieuw actief is in de werkgroep van de nieuwbouw loods?

Meinte wordt nog steeds veel gevraagd voor diverse tijdelijke werkgroepen zoals jub commissie en werkgroep nieuwbouw loods 2022.

Voor diegene die nu nog niet weten wie Meinte is dan moet je maar is naar een feest gaan van de Nachtuulkes en dan zie je een man staan die met Friese trots de steek van Nachtuulkes draag en dat is dan oonse Meinte.

Meinte Hoekstra is dan ook voor al zijn inzet binnen de vereniging de afgelopen jaren door de commissie ‘Lid van Verdienste’ terecht uitgeroepen tot lid van Verdienste 2022!