Gala nachtuulkes 2022

Jaaaaaa, het gaat toch door!!

Omdat onze gala-artiesten heel erg graag op de bühne wilden staan zijn ze, ondanks alle coronaperikelen, toch begonnen met oefenen. Op welke manier dan ook wilden zij ontzettend graag hun talenten tonen.

En wij zijn erg blij om deze geweldige dagen toch door te kunnen laten gaan. Zoals het er nu (16-2-22) uit ziet kan het zelfs doorgaan zoals we altijd gewend waren. Met een bommetje volle zaal, enthousiaste gala-artiesten en een dorstige menigte. Helaas niet in het carnavalsweekend en zonder hoogheden maar dit mag de pret niet drukken.

Gala donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei.

De gala’s zijn dit jaar van donderdag 12 t/m zondag 15 mei. Aanvang op donderdag, vrijdag en zaterdag is 20.00 uur. Op zondag wordt om 16.00 uur gestart.

De kaartverkoop is op zaterdag 7 mei van 16.30-17.30 uur voor leden. Ledenprijs is € 15,00.

Voor niet leden is de kaartverkoop op zondag 8 mei 2022 van 11.00-11.30 uur en kost het € 20,00.

Advies van het bestuur is om niet te vroeg aanwezig te zijn voor de kaartverkoop. Vanaf 12.00 uur is er iemand die je een nummer geeft bij binnenkomst. Als je weggaat vervalt het nummer. Je mag het nummer wel doorgeven aan iemand anders die gaat wachten.

De kaartverkoop wordt gehouden bij ’t Wubbenhof. Per persoon kunnen maximaal twee lidmaatschappen (en je eigen lidmaatschap) worden gebruikt om kaarten te kopen. Dus maximaal zes entreekaarten verkrijgbaar per persoon.

Wil je lid worden van de Nachtuulkes? Vul het formulier in op de website https://www.nachtuulkes.nl/word-lid/ en profiteer direct van het voordeel van leden. Het is ook mogelijk om lid te worden tijdens de verkoopdagen.

Het beloven weer geweldige voorstellingen te worden. Jullie zijn van harte welkom voor een gezellige avond met lachgarantie.

Tot ziens in het Uulnnust.

NB: Op het moment van publicatie van dit bericht, zijn de vooruitzichten qua coronamaatregelen erg goed en gelden er weinig tot geen regels betreft corona in mei 2022. Wij gaan te werk volgens de laatste richtlijnen van het RIVM, dus houd er wel rekening mee dat één en ander kan veranderen wanneer COVID-19 meer actief wordt.

Lid van verdienste

Jolanda Menger lid van verdienste 2021.
Jolanda Menger de “stille kracht binnen de vereniging”.

De Nachtuulkes die haar goed kennen, weten dat zij de voorgrond nooit zal opzoeken. Echter gaat haar dat dit jaar niet lukken; ze is gekozen tot lid van verdienste 2021 en er staat ook nog een mooi stuk over haar in de Denekamper Klossie.
Jolanda kwam in 2001 voor het eerst in aanraking met de wagenbouw van de Nachtuulkes. Ze was niet onbekend met het bouwen van praalwagens, aangezien dat zij dit ook al eerder deed bij het toenmalige Edelweiss. Eenmaal begonnen bij de wagenbouw pakte ze snel de taken op van het vormen en schilderen van de praalwagens. Dit is helemaal haar ding en hier kan ze al haar creativiteit in kwijt.

Jolanda maakt vele uren binnen ’t Bouwnust. Dat ze een echte Nachtoel is, blijkt wel uit het feit dat ze in de laatste week voor de carnavalsoptocht in de nachtelijke uren de wagen aflakt. Dit doet ze bewust ’s nachts, zodat er overdag niemand last van heeft. Voor dat de wagen naar buiten gaat wordt deze eerst nog gebrandmerkt met de initialen ‘SF’, wat staat voor Stiggelfrits’!
In het jaar 2007 werd haar echtgenoot Harrie Secretaris van Hertog Erik Moleman. Er werd toen extra veel van Jolanda veel gevraagd. Nu moest ze ook als echtgenote van de secretaris naar de vele feestjes toe. Wetende dat zij voor de feesten niet als eerste in de bus zit, heeft ze zich hier heeft toch kranig doorheen geslagen.
Een nog grotere uitdaging was om haar man Harrie bij te houden en te ondersteunen. Harrie wil in zijn enthousiasme nog wel eens wat vergeten, maar met Jolanda naast zich is dat allemaal vlekkeloos verlopen.
We hebben zaterdag 6 februari jl. Jolanda opgenomen als Lid van Verdienste binnen de Vereniging de Nachtuulkes. Dit kwam als een grote verassing voor Jolanda. Ze is van mening dat niet zij alleen, maar de gehele verenging deze onderscheiding verdiend. Ze draagt hem dan ook op aan iedereen binnen de verenging.
Jolanda Menger is dan ook voor al haar inzet binnen de vereniging de afgelopen jaren, door de commissie ‘’Lid van Verdienste’ terecht uitgeroepen tot Lid van Verdienste 2021!